Cikkek:
- Hogyan adjunk hozzá asszisztenst egy kurzushoz
- Hogyan távolíthatsz el egy kurzusasszisztenst (de nem a projektből!)
- Hogyan távolíthat el egy asszisztenst a platformról
- Asszisztensek a projekten: csapatstruktúra és hozzáférési beállítások
- Hogyan rendeljen hozzá egy vezető asszisztenst, és hogyan állítsa be a hozzáférését
- Hogyan adjunk hozzá egy csapattagot
- Csapattag eltávolítása
- Hogyan állítható be az asszisztens láthatósága a diákok számára
- Asszisztensek és diákok automatikus csoportokhoz rendelése
- Hogyan hozz létre egy résztvevői csoportot, és rendeld hozzá egy asszisztenshez
- Nyilvános szereplő hozzáadása vagy módosítása egy kurzuson
- Csapattagok hozzáférése a tárhely mappáihoz
- Csapattagok hozzáférése meghatározott kvízekhez
Ismerje meg, hogyan adhat a csapattagoknak hozzáférést meghatározott kvízekhez, feladatokhoz és mappákhoz a teljes szekció helyett.
Egy csapatban a kvízeket általában többen készítik: az oktatástervezők teszteket állítanak össze az új kurzusokhoz, az asszisztensek felméréseket készítenek a csoportjaiknak, a záró értékelésekkel pedig valaki más foglalkozik. Ahhoz, hogy a Kvízek szakaszban mindenki csak azt lássa, amivel dolgozik, csoportonként külön beállíthatja a kvízekhez és mappákhoz való hozzáférést: kiválaszthatja az adott elemeket és a rajtuk végezhető műveleteket.
Csoportonként külön beállíthatja a kvízekhez és mappákhoz való hozzáférést: kiválaszthatja az adott elemeket és a rajtuk végezhető műveleteket.
Lépjen a Beállítások → Összes beállítás → Csapat.

Nyissa meg a Hozzáférési csoportok.

Válassza ki a kívánt csoportot (vagy hozzon létre egy újat), majd nyissa meg a Kvízek menüt a bal oldali hozzáférési listában.

A szakasz neve mellett található az Általános hozzáférés — Személyre szabott hozzáférés
Az Általános hozzáférés módban a szerepkör a kiválasztott jogosultságainak megfelelően (megtekintés, szerkesztés, törlés) az összes kvízhez és mappához hozzáférhet. Ez olyan szerepköröknél hasznos, amelyeknek a fiók minden kvízével dolgozniuk kell, például egy iskolai adminisztrátornál.
A Személyre szabott hozzáférés módban a szerepkör csak a kiválasztott kvízekhez és mappákhoz férhet hozzá, nem a teljes szakaszhoz. A mód bekapcsolása után a jogosultságok alatt megjelenik az összes kvíz és mappa kereshető listája, minden elem mellett egy jelölőnégyzettel.

Fontos: amint bekapcsolja a személyre szabott hozzáférést, a szerepkör egyetlen kvízt vagy mappát sem lát, amíg ki nem választja őket. A módváltás után válassza ki azokat a kvízeket és mappákat, amelyekkel a csapatnak dolgoznia kell – például egy adott kurzus tesztjeit tartalmazó mappát, ha az asszisztens ezt a kurzust támogatja.
A Kvízek szakaszhoz a következő jogosultságok tartoznak: Megtekintés (az összes kvíz és mappa megtekintése), Szerkesztés (kvízek és mappák szerkesztése), Törlés (kvízek és mappák törlése), Létrehozás (új kvízek hozzáadása) és Tömeges műveletek (tömeges műveletek végrehajtása a kvízeken, például több kvíz egyidejű törlése vagy áthelyezése).
Hozzáférés csak a saját kvízekhez és mappákhoz
Az Általános — Személyre szabott kapcsoló felett egy másik beállítás található: Csak a saját kvízekhez és mappákhoz való hozzáférés.

Ha bekapcsolja ezt a beállítást, a felhasználók csak az általuk létrehozott kvízeket fogják látni. A csapat többi tagja által hozzáadott kvízekhez egyáltalán nem férhetnek hozzá.
Ugyanez vonatkozik a mappákra is. A felhasználók csak a saját mappáikat és a kvízeiket tartalmazó mappákat látják. Azok a mappák, amelyekben nincs egyetlen kvízük sem, nem jelennek meg.
Megjegyzés: Ha a platform nem tudja azonosítani egy mappa létrehozóját, a mappát megosztottként mindenki számára megjeleníti, de senki sem kezelheti (nem nevezheti át és nem törölheti).
Fontos: A személyre szabott hozzáférés beállítása után létrehozott új kvízek és mappák nem kerülnek be automatikusan. A beállítás után a Kvízek szakaszban megjelenő elemeket külön kell hozzáadnia.
Nem találta meg a választ? Lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal csevegésben vagy Telegram