KWIGA Yardım Merkezi CRM Kişilerle (müşterilerle) çalışma Veritabanında toplu işlemler

Veritabanında toplu işlemler

Makaleler:

Bir kişi grubunda hızlıca değişiklik yapma, yeni bilgiler ve etiketler ekleme, bir ürüne erişim verme.


Bu makalede:


Kwiga CRM'de çok sayıda kişide aynı anda değişiklik yapabilirsiniz. Bu özellik, verileri güncellemeniz, etiketleri değiştirmeniz veya belirli bir müşteri grubuna bir ürüne erişim vermeniz gerektiğinde kullanışlıdır.

Öncelikle şuraya gidin: CRM → Kişiler.

Varsayılan olarak, Toplu İşlemler düğmesi devre dışıdır. 

Toplu işlemleri kullanmak için soldaki kutuyu işaretleyerek en az bir kişi seçmeniz gerekir.

Geniş bir müşteri grubunun verilerini güncellemeniz gerekiyorsa, gerekli kişileri hızlıca bulmanıza yardımcı olan filtreyi kullanabilirsiniz. Filtreyi uyguladıktan sonra tüm sonuçları tek tıklamayla seçebilirsiniz.

Şimdi gerçekleştirebileceğiniz toplu işlem türlerine bakalım.

Kişilerle İlgili İşlemler

Kişileri doğrudan etkileyen aşağıdaki temel işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:

Kişileri doğrudan etkileyen aşağıdaki temel işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:

  • Etkinleştirme e-postası gönder – başka bir etkinleştirme e-postası gönderir. Bir öğrenci e-postayı almadıysa veya bulamıyorsa, özgün etkinleştirme e-postasını yeniden gönderebilirsiniz. E-posta, öğrencinin Kwiga kontrol paneline giden bir bağlantı içerir.

  • Sil – kullanıcıyı kaldırır. Kullanıcıyla birlikte kurs geçmişi, etiketler, uygulama yanıtları vb. de silinir.

  • Engelle – engelleme, öğrencinin ürünlerinizi kontrol panelinde artık göremeyeceği anlamına gelir.

  • Engeli kaldır – öğrenci daha önce engellendiyse projenizin ürünlerine erişimi geri yükler.

Tekliflerle İlgili İşlemler

Kişiler belirli bir teklife (kurs veya ürün gibi) bağlıysa şunları yapabilirsiniz:

Teklifi kullanarak yalnızca birkaç tıklamayla tüm kişilere veya bir kişi grubuna belirli bir ürüne ya da birden fazla ürüne erişim ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.

Kişi Alanlarıyla İlgili İşlemler

Not: Yalnızca seçili kişilere yeni bir alan ekleyebilirsiniz. Bu, alanın tüm kişilerde görünmeyeceği anlamına gelir. Mevcut tüm kişileri seçseniz bile alan yeni kişiler için kullanılamaz. Alanın mevcut ve gelecekteki tüm kişiler için kullanılabilir olmasını istiyorsanız — şunu kullanın: Kişi Ayarları bir genel kullanıcı alanı.

Etiket Ekleme

Kişi veritabanınızı düzenlemek için etiketleri.

 

Toplu işlemler, çok sayıda müşterinin verilerini tek tıklamayla güncelleyerek zaman kazandırır ve kişi veritabanınızı kolayca yönetmenizi sağlar.